Čaje-pokračování-1

19. ledna 2013 v 21:17 | maky-eli |  Čaje a vše, co o nich víme

Příprava

Konvice na přípravu bylinných i pravých čajů by měla být porcelánová, kameninová nebo skleněná. Kovové nádoby nejsou vhodné. Konvici nikdy nemyjeme s ostatním nádobím a nepoužíváme saponát, pouze ji vyplachujeme horkou vodou.
Byliny spařujeme vařící vodou a podle druhu necháme vylouhovat deset až dvacet minut. Některé čaje můžeme dochutit medem a citrónovou šťávou. Abychom neznehodnotili prospěšné látky , med i citrón, přidáváme vždy do čaje takové teploty, která se dá pít , nikdy ne do horkého. V následujících receptech na bylinné směsi je vždy uveden poměr použitých bylin, protože většinou děláme směs na více použití . Nezáleží tedy na tom, zda připravujeme větší či menší množství, poměr zůstává vždy stejný . K tomu nejlépe poslouží odměrka. Při přípravě je pak v receptu uvedeno množství hotové směsi. Odměřujeme buď lžící (polévkovou) nebo lžičkou (kávovou).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama