Čaje-pokračování

19. ledna 2013 v 12:55 | maky-eli |  Čaje a vše, co o nich víme

sběr:

Na přípravu čajů se používají různé části té které byliny.Častoto bývá květ nebo kvetoucí nať, jindy plod, někdy listy a u některých rostlin kořen či oddenek.Sbírání a sušení by se měla věnovat velká péče, aby se účinné látky nešetrným zacházením neznehodnotily. Každá rostlina má své specifické nároky a různě dlouhou dobu schnutí. Většina bylinek se musí sušit na stínných místech v tenkých vrstvách rozloženích na nepotištěném papíře nebo čistém plátýnku. Některé lze sušit v řítkých svazečcívh rozvěšeních stoncívh nahoru. Při sběru v přírodě hledáme místa zdálená od silnic a průmyslovích objektů.
Chováme se šetrně k přírodě a zásadně nesbíráme vzácné a chráněné druhy. Kvalitní a podle pravidel sbíráné a sušené byliny najdeme také v lékárně. Sbíráte-li některé části rostlin, nevytrhávejte celé rostliny, ale jenom pouze tu část, kterou potřebujete.
zdroj : zázračné čaje
Klára Trnková
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Lou Lou | E-mail | 19. ledna 2013 v 16:58 | Reagovat

zajímavé

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama